#

ALKEISKURSSI 2023

Harjoittelu lähtee jälleen alkeista Perustanssit 1 ryhmässä sunnuntaina 8.1.2023 klo 18.00. Alkeiskurssi kestää seitsemän viikkoa ja tämän jälkeen kurssi jatkuu alkeisjatkotasoisena eli sopii siis peruskuviot harjoitelleille.

PERUSTANSSIT

Perustanssit ovat yleisimpiä lavatansseja ja paritanssien harjoitteleminen on helpointa aloittaa juuri näistä tansseista. Koulussamme on tasoryhmiä alkeista edistyneisiin. Yhdessä tasoryhmässä harjoitellaan yleensä vähintään yksi kausi eli 3-6 kuukautta kauden ja tasoryhmän pituudesta riippuen. Harjoittele niin kauan, että opetettavat asiat sujuvat mukavasti ennen kuin vaihdat tasoa seuraavaan. Kun vaihdat ylempään tasoryhmään suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja mahdollisesti vielä samaan aikaan osallistumaan edellisellekin tasolle, jotta saat toistoja riittävästi. Tasoryhmää voi vaihtaa itselleen sopivampaan missä vaiheessa tahansa. Mikäli et esteen vuoksi pääse osallistumaan oman tason tunnille, suosittelemme korvaamaan poisjäännin toisen tason tunnilla, jotta harjoittelutauosta ei tule pitkää.

Tasoryhmien lukumääriin ja tasonumerointiin vaikuttaa edellisellä kaudella olleiden tanssijoiden ja kokoontumisten määrä eli kaikkia tasoja ei aina aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Pyrithän varaamaan kaikki julkaistun jakson tunnit kerralla.

PERUSTANSSIT 1

Tässä alkeis/alkeisjatkoryhmässä harjoitellaan yleisimpiä paritansseja: valssi, foxi, fusku ja hidas valssi.

Kauden alussa harjoitellaan ensin valssia, fuskua, foxia ja muutaman kerran jälkeen mukaan tulee alkeista lähtien hidas valssi. Kurssilla harjoitellaan kuvioiden lisäksi vientiä/seuraamista sekä hieman tanssitekniikkaa. Kurssi on etenevä eli taso nousee kauden edetessä. Harjoiteltuja asioita kerrataan kauden aikana, mutta suosittelemme kuitenkin osallistumaan mahdollisimman säännöllisesti. Mukaan voi tulla parin ensimmäisen kerran ajan, alkeet jo harjoitelleet voivat tulla mukaan missä vaiheessa tahansa mikäli vapaita paikkoja on jäljellä.

Tunneille varataan paikka kalenteri-sivulla olevan ajanvarausohjelman kautta. Varaa paikka kerralla koko julkaistulle jaksolle eli jokaiselle tunnille varataan paikka erikseen. Säilytä saamasi varausvahvistus, voit sen kautta tarvittaessa tehdä muutoksia varaukseesi. Luethan myös ajankohtaista-sivulta yleisiä ohjeita: pukeutumisohjeet, ovikoodi jne.

KURSSIHINTA: Perustanssit 1 tunti on kestoltaan 75 minuuttia ja hinta on 20 €/henkilö/kerta. Tämän kurssin osallistumista ei voi maksaa kurssi- tai viikkokortilla.

SYKSY 2022: Syyskaudella alkeiskurssi kokoontuu sunnuntaisin 12 kertaa ajalla 4.9. - 27.11. klo 18.00 - 19.15 (23.10. ei ole tuntia). Joulukuussa kahtena sunnuntaina tutustutaan suosituimpien lattareiden peruskuvioihin ja tunnit sopivat mainiosti myös syksyn Perustanssit 1 ryhmän tanssijoille. Lisäksi suosittelemme joulukuussa harjoittelemaan keskiviikkoisin tangon peruskuvioita. Katso aikataulu kalenteri-sivulta. Tammikuussa alkeiskurssin käyneet voivat jatkaa harjoittelua sunnuntaisin klo 16.45 kokoontuvassa Perustanssit 2 ryhmässä.

KEVÄT 2023: Kevätkaudella taso 1 on jaettu kahteen eri osioon: seitsemän kerran alkeiskurssiin ja tämän jälkeen alkavaan alkeisjatkokurssiin. Alkeiskurssi kokoontuu sunnuntaisin 8.1. - 19.2. klo 18.00 - 19.15, paikkojen varaaminen on alkanut. Varaa heti paikat kaikille kerroille joille tiedät voivasi osallistua, suosittelemme mahdollisimman säännöllistä osallistumista. Paikat varataan valmiiksi parin kanssa.

PERUSTANSSIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari, lisäksi aika-ajoin harjoitellaan mm. humppaa ja sen variaatioita sekä valssislovaria.

Tämä taso sopii peruskuviot jo harjoitelleille, ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tanssitekniikkaa. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Tällä tasolla harjoitellaan säännöllisesti yleensä vähintään yksi vuosi ennen siirtymistä seuraavalle tasolle.

PERUSTANSSIT 3

Tässä jatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari. Tämä taso sopii kauemmin tanssineille eli koulumme tason 2 tunneilla perusjatkotason asiat harjoitelleille. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Voit mainiosti myös kertailla perusjatkotason kuvioita tason 2 tunneilla. Tällä tasolla harjoitellaan säännöllisesti yleensä vähintään kaksi vuotta ennen siirtymistä seuraavalle tasolle.

PERUSTANSSIT 4

Tässä superjatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari ja mahdollisesti joitakin vierailevia tansseja. Tämä taso sopii koulussamme kauan tanssineille, tunneilla harjoitellaan runsaasti monimuotoisia kuvioita. Suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja korvaamaan mahdolliset väliin jäävät kerrat tason 2 tai 3 tunneilla. Jokainen tunti on oma itsenäinen kokonaisuus.