#

TANSSITEKNIIKKAA

elokuussa torstaisin.
Tekniikkatunnit sopivat kaikille alkeet harjoitelleille. Tunneilla harjoitellaan askellusta, nousuja, laskuja, kallistuksia jne.
11.8. hidas valssi, 18.8. yleinen tanssitekniikka ja 25.8. fusku. Suosittelemme osallistumaan tekniikkatunnin jälkeen vielä kuviotunnille, katso kalenteri-sivulta tarkemmin ja varaa paikat ajoissa.

PERUSTANSSIT

Perustanssit ovat yleisimpiä lavatansseja ja paritanssien harjoitteleminen on helpointa aloittaa juuri näistä tansseista. Koulussamme on tasoryhmiä alkeista edistyneisiin. Yhdessä tasoryhmässä harjoitellaan yleensä vähintään yksi kausi eli 3-6 kuukautta kauden pituudesta riippuen. Harjoittele niin kauan, että opetettavat asiat sujuvat mukavasti ennen kuin vaihdat tasoa seuraavaan. Kun vaihdat ylempään tasoryhmään suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja mahdollisesti vielä samaan aikaan osallistumaan edellisellekin tasolle, jotta saat toistoja riittävästi. Tasoryhmää voi vaihtaa itselleen sopivampaan missä vaiheessa tahansa. Mikäli et esteen vuoksi pääse osallistumaan oman tason tunnille, suosittelemme korvaamaan poisjäännin toisen tason tunnilla.

Tasoryhmien lukumääriin ja tasonumerointiin vaikuttaa edellisellä kaudella olleiden tanssijoiden ja kokoontumisten määrä eli kaikkia tasoja ei aina aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Varaathan aina kaikki julkaistun jakson tunnit kerralla.

SYYSKAUDELLA tasonumerointi muuttuu hieman, mutta tämä ei juurikaan vaikuta tuntien sisältöihin.

PERUSTANSSIT 1

Tässä alkeis/alkeisjatkoryhmässä harjoitellaan yleisimpiä paritansseja: valssi, foxi, fusku ja hidas valssi.

Kauden alussa harjoitellaan ensin valssia, fuskua, foxia ja muutaman kerran jälkeen mukaan tulee alkeista lähtien hidas valssi. Kurssilla harjoitellaan kuvioiden lisäksi vientiä/seuraamista sekä hieman tanssitekniikkaa. Kurssi on etenevä eli taso nousee kauden edetessä. Harjoiteltuja asioita kerrataan kauden aikana, mutta suosittelemme kuitenkin osallistumaan mahdollisimman säännöllisesti. Mukaan voi tulla parin ensimmäisen kerran ajan, alkeet jo harjoitelleet voivat tulla mukaan missä vaiheessa tahansa mikäli vapaita paikkoja on jäljellä.

Tunneille varataan paikka kalenteri-sivulla olevan ajanvarausohjelman kautta ja tunnit tulevat varattaviksi kuukausi kerrallaan. Varaa paikka kerralla koko kuukaudelle eli siis jokaiselle tunnille varataan paikka erikseen. Luethan myös ajankohtaista-sivulta yleisiä ohjeita.

KURSSIHINTA: Perustanssit 1 tunti on kestoltaan 75 minuuttia ja hinta on 20 €/henkilö/kerta. Tämän kurssin osallistumista ei voi maksaa kurssi- tai anytime-kortilla.

SYKSY 2022: Syyskaudella alkeiskurssi kokoontuu sunnuntaisin 12 kertaa ajalla 4.9. - 27.11. klo 18.00 - 19.15 (23.10. ei ole tuntia). Syyskuun tuntien varaaminen on alkanut.

KEVÄT 2022: Kevätkauden alkeiskurssi päättyi 24.4. Käytyäsi koko alkeiskurssin voit siirtyä keskiviikon Perustanssit 1,5 ryhmään tai kerrata alkeita jälleen syyskauden alkeiskurssilla.

PERUSTANSSIT 1,5

Tässä alkeisjatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi, lisäksi aika-ajoin harjoitellaan alkeista lähtien slovaria ja kävelyhumppaa. Tämä taso sopii alkeiskurssin käyneille. Tunneilla kertaillaan tasolla 1 harjoiteltuja asioita sekä harjoitellaan lisää tanssitekniikkaa ja uusia kuvioita. Ohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Tämä taso sopii mainiosti perusteiden kertailemiseen kauemminkin tanssineille tai tauolla olleille. Tällä tasolla harjoitellaan yleensä yksi kausi tai erikseen ilmoitettava aika.

SYYSKAUDELLA tämän ryhmän tasonumeroksi tulee 2 ja ryhmä sopii kevätkaudella tasolla 1,5 harjoitelleille. Syyskaudella tasolle 1,5 ei ole tarvetta vaan nykyiset tanssijat jatkavat siis heille suunnitellulla tasolla 2. Ryhmässä kertaillaan touko- ja kesäkuussa harjoiteltavia asioita ja harjoitellaan lisää.

PERUSTANSSIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari, lisäksi aika-ajoin harjoitellaan humppaa/kävelyhumppaa.

Tämä taso sopii peruskuvioita jo melko runsaasti harjoitelleille, ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tanssitekniikkaa. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Tällä tasolla harjoitellaan säännöllisesti yleensä vähintään yksi vuosi ennen siirtymistä seuraavalle tasolle.

SYYSKAUDELLA taso 2 kokoontuu keskiviikkoisin ja kevätkaudella tasolla 1,5 harjoittelevat siirtyvät tähän ryhmään. Jo kevätkaudella tasolla 2 harjoittelevat voivat jatkaa edelleen tasolla 2 tai siirtyä torstain tasolle 3.

PERUSTANSSIT 3

Tässä jatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari. Tämä taso sopii kauemmin tanssineille eli koulumme tason 2 tunneilla perusjatkotason asiat harjoitelleille. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Voit mainiosti myös kertailla perusjatkotason kuvioita tason 2 tunneilla. Tällä tasolla harjoitellaan säännöllisesti yleensä vähintään kaksi vuotta ennen siirtymistä seuraavalle tasolle.

SYYSKAUDELLA taso 3 kokoontuu torstaisin ja kevätkaudella tasolla 2 harjoittelevat voivat siirtyä tähän ryhmään tai kertailla tansseja ja kuvioita edelleen tasolla 2.

PERUSTANSSIT 4

Tässä superjatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari ja mahdollisesti joitakin vierailevia tansseja. Tämä taso sopii koulussamme kauan tanssineille, tunneilla harjoitellaan runsaasti monimuotoisia kuvioita. Suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja korvaamaan mahdolliset väliin jäävät kerrat tason 3 tunneilla.

SYYSKAUDELLA maanantain tunnin tasoksi tulee 4. Tuntien sisältö ei juurikaan muutu, koska ryhmä on ollut käytännössä tasoa 4 jo koko kevään ajan.