#

HIDAS BUGG ja BUGG

Syyskuussa kahtena tiistaina harjoitellaan hitaan buggin perusteita. Lokakuussa on vuorossa pika-alkeet nopeasta buggista ja tämän jälkeen yhdistelmätunnit molemmista. Harjoittele siis molempien alkeet ja jatka yhdistelmätunneilla. Katso aikataulu kalenteri-sivulta.

swingit


Swingtanssit sopivat tanssiharjoitteluun jo tottuneille. Perustanssien ryhmissä mukana oleva fusku antaa hyvän pohjan kaikille swingtansseille. Näitä lajeja kannattaa yleensä harjoitella tossuilla, ei korkkareilla.
Swingtanssien tunneilla aiheet vaihtelevat kausittain, tansseina esim. bugg, jive, west coast swing, lindy hop, boogie woogie ja balboa, katso tanssilajiaikataulu kalenteri-sivulta.

BUGG

Bugg on tanssisuuntaan etenevä rock'n'swing tanssi. Buggia voi tanssia monenlaiseen musiikkiin; beat, swing, rock, blues, disco, country jne. ja se onkin käyttökelpoisuutensa vuoksi yksi suosituimmista paritansseista.

FUSKU

Fuskusta löytyy runsaasti erilaisia variaatioita mm. hidas liikkuva fusku, charlestonin ja fuskun yhdistelmä eli ”furleston” ja 8 iskun fusku. Nämä hauskat variaatiot sopivat kaikille ns. normaalin fuskun peruskuviot vankasti harjoitelleille.

WEST COAST SWING

Liukuva-askelinen hyvin monenlaiseen musiikkiin sopiva tanssi. Kaikki aiemmin fuusioswingissämme mukana olleet ovat jo hieman tutustuneet tähän melko hitaaseen tanssiin.

JIVE

Koulussamme harjoitellaan rentoa vapaata "jokakropalle" sopivaa ns. jenkkityyliä, jossa on vaikutteita monesta eri swingtanssista. Jive sopii esim. fuskua tai west coast swingiä harjoitelleille tai muuten tanssiharjoitteluun jo tottuneille.