#

JIVEN perusteet

harjoitellaan keskiviikkona 4.10. klo 18.00 kokoontuvassa Perustanssit 2 ryhmässä. Tunti sopii kaikille fuskua harjoitelleille.

swingit


Swingtanssit sopivat tanssiharjoitteluun jo tottuneille. Perustanssien ryhmissä mukana oleva fusku antaa hyvän pohjan kaikille swingtansseille. Näitä lajeja kannattaa yleensä harjoitella tossuilla, ei korkkareilla.
Swingtanssien tunneilla aiheet vaihtelevat kausittain, tansseina esim. fusku, bugg, jive, west coast swing, lindy hop, boogie woogie, balboa ja rockabilly. Katso aina aikataulu kalenteri-sivulta.

BUGG

Bugg on tanssisuuntaan etenevä rock'n'swing tanssi. Buggia voi tanssia monenlaiseen musiikkiin; beat, swing, rock, blues, disco, country jne. ja se on käyttökelpoisuutensa vuoksi yksi suosituimmista paritansseista. Peruskuvioita voi harjoitella tiiviskursseilla.

  • PIKA-ALKEET: sunnuntaina 17.9. harjoiteltiin buggin perusrunko alkeista lähtien, uutta kurssia ei ole toistaiseksi aikataulutettu.

FUSKU

Tärkeä ja pidetty fusku on mukana kaikissa perustanssien ryhmissämme heti tasolta 1 lähtien. Fuskusta löytyy myös runsaasti erilaisia variaatioita mm. hidas liikkuva fusku, charlestonin ja fuskun yhdistelmä eli ”furleston” ja 8 iskun fusku. Nämä hauskat variaatiot sopivat kaikille ns. normaalin fuskun peruskuviot vankasti harjoitelleille.

JIVE

Koulussamme harjoitellaan rentoa ja vapaata tyyliä jossa on vaikutteita monesta eri swingtanssista (ranskalaisesta rokista, boogie woogiesta, lindy hopista). Tunnilla aiheena kivoja kuvioita, pieniä breikkejä, hidasta ja nopeata musiikkia, kaikkea kivaa siis :-)

  • Jiven peruskuvioita harjoitellaan aika-ajoin esimerkiksi Perustanssit 2 ryhmässä. Seuraava tunti pidetään 4.10.

WEST COAST SWING

Liukuva-askelinen tanssi, jota joskus kutsutaan myös "hitaaksi jiveksi". West coast swingiä voi tanssia hyvin monenlaiseen musiikkiin niin puhtaaseen swingiin kuin hitaaseen beattiin ja bluesiin tai vaikka hitaaseen latinopoppiin.

  • Alkeista lähtenyt kurssi pidettiin tiistaisin touko- ja kesäkuussa ja syyskaudella harjoitellaan runsaasti lisää kuvioita.