#

LATTARITEKNIIKKAA
YKSINTANSSINA

Tiistaina 4.1. klo 18.00 - 18.55 harjoitellaan salsan tekniikkaa yksin, mukaan voi siis tulla ilman paria. Tämän tunnin jälkeen voi jatkaa parin kanssa klo 19.05 alkavalle salsan kuviotunnille.

SALSA

Salsa-tunneillamme harjoitellaan fuusiosalsaa eli vaikutteita on niin kävelypohjaisesta kuin linjakkaasta cross-body tyylistäkin. Salsan tasona on ns. perusjatko eli sopii peruskuvioita melko runsaasti jo harjoitelleille. Salsan alkeita harjoitellaan keskiviikon Lattarit 1 ryhmässä.
Aika-ajoin harjoitellaan salsan lisäksi merenguen, bachatan, cumbian ja kizomban peruskuvioita. Tarkka tanssilajien aikataulu löytyy kalenteri-sivulta.

LATTARIT 1

Tässä alkeis/alkeisjatkoryhmässä harjoitellaan tanssilavojen kolme yleisintä lattaritassia.
Tansseina ovat nykyaikainen rumba, joka yhdistelee neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon ja lisäksi cha cha ja salsa. Suosittelemme aloittamaan harjoittelun hitaimmasta eli rumbasta.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Suosittelemme varaamaan koko kuukauden tunnit kerralla. Aikataulu löytyy kalenteri-sivulta.

ALKEISKURSSI: Neljänä sunnuntaina 9.1. - 30.1. klo 17.15 harjoitellaan rumbaa, tuntien varaaminen on alkanut. HUOM. aloitusaikaa jouduttu siirtämään 15 min, tunti alkaa klo 17.15 ei 17.05.

LATTARIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä ovat päätansseina rumba ja cha cha, lisäksi aika-ajoin mukana on samba ja hustle. Tämä taso sopii rumban ja cha chan peruskuviot esim. tason 1 tunneilla jo harjoitelleille. Samban ja hustlen perusteet harjoitellaan yleensä kauden alussa, katso taso aina tarkemmin kuukausikalenterista.

Tällä tasolla harjoitellaan nykyaikaista rumbaa, joka yhdistelee rennosti neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon, lisäksi välillä otetaan kuviollisia vaikutteita tangonkin puolelta. Cha cha pyritään pitämään melko pyöreässä ahtaisiinkin tiloihin sopivassa muodossa. Sambasta harjoitellaan kuviorikasta versiota, jossa tanssitaan välillä paikalla ja välillä tanssilattialla edeten. Hustle (käytetään myös nimeä sambajive, discosamba, discofox, discoswing) on monenlaiseen lattari- tai discomusiikkiin sopiva swingtansseista tuttuja kuviota sisältävä tanssi.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Suosittelemme varaamaan koko kuukauden tunnit kerralla.