#

LATTARIT 2

kokoontuu maanantain lisäksi myös tiistaisin. Salsaa tanssitaan edelleenkin myös tällä tunnilla ja tanssikiertoon otetaan mukaan myös rumba ja cha cha.


LATTARIT 1

Tässä alkeis/alkeisjatkoryhmässä harjoitellaan tanssilavojen kolme yleisintä lattaritassia.
Tansseina ovat nykyaikainen rumba, joka yhdistelee neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon ja lisäksi cha cha ja salsa. Suosittelemme aloittamaan harjoittelun hitaimmasta eli rumbasta, rumban jälkeen harjoitellaan cha cha ja sitten salsa

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Suosittelemme varaamaan koko kuukauden tunnit kerralla. Aikataulu löytyy kalenteri-sivulta.
HUOM. Kevätkauden alkeiskurssi on päättynyt.

LATTARIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä harjoitellaan lukuisia lattariperheen tansseja: rumba, cha cha, salsa, bachata, merengue, cumbia, samba, hustle, bossanova.

Maanantain ja tiistain ryhmien tanssien painotus on hieman eri, katso tanssilajiaikataulu kalenteri-sivulta.

Tällä tasolla harjoitellaan nykyaikaista rumbaa, joka yhdistelee rennosti neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon, lisäksi välillä otetaan kuviollisia vaikutteita tangonkin puolelta. Cha cha pyritään pitämään melko pyöreässä ahtaisiinkin tiloihin sopivassa muodossa. Salsa on fuusiosalsaa eli välillä linjakasta ja välillä kävelypohjaista ns. käsisolmuja korostavaa. Sambasta harjoitellaan kuviorikasta versiota, jossa tanssitaan välillä paikalla ja välillä tanssilattialla edeten. Hustle (käytetään myös nimeä sambajive, discosamba, discofox, discoswing) on monenlaiseen lattari- tai discomusiikkiin sopiva swingtansseista tuttuja kuviota sisältävä tanssi. Bossanova on pehmeän rauhallinen tanssi, jossa on vaikutteita sekä rumbasta että sambasta. Cumbia on keinuvaa kolumbialaista musiikkia ja tanssia, merengue ja bachata ovat kävelypohjaisia hyvin kuviorikkaita tansseja.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Tämä taso on nonstop-ryhmä eli jatkuu koko kauden mikäli osallistujia on riittävästi.