#

Kesäkuussa Lattarit 1 ryhmän sijasta kokoontuu tangon alkeiskurssi. Suosittelemme tangoa myös lattareita harjoitelleille, katso aikataulu kalenteri-sivulta.

SALSA

Salsa-tunneillamme harjoitellaan fuusiosalsaa eli vaikutteita on niin kävelypohjaisesta kuin linjakkaasta cross-body tyylistäkin. Salsan tasona kevätkaudella on ns. perusjatko eli sopii peruskuvioita melko runsaasti jo harjoitelleille. Salsan alkeita harjoitellaan keskiviikon Lattarit 1 ryhmässä maaliskuussa.
Aika-ajoin harjoitellaan salsan lisäksi merenguen, bachatan, cumbian ja kizomban peruskuvioita. Tarkka tanssilajien aikataulu löytyy kalenteri-sivulta.

LATTARIT 1

Tässä alkeis/alkeisjatkoryhmässä harjoitellaan tanssilavojen kolme yleisintä lattaritassia. Kaikissa kolmessa tanssissa on samankaltaisia liikeratoja, joten saat suurimman hyödyn harjoittelemalla kaikkia.
Tansseina on nykyaikainen rumba, joka yhdistelee neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon ja lisäksi tansseina ovat cha cha ja salsa.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Suosittelemme varaamaan koko kuukauden tunnit kerralla. Tanssilajien aikataulu löytyy kalenteri-sivulta.

LATTARIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä on päätansseina rumba ja cha cha, lisäksi aika-ajoin mukana on samba ja hustle. Tämä taso sopii rumban ja cha chan peruskuviot tason 1 tunneilla jo harjoitelleille. Samban ja hustlen perusteet harjoitellaan yleensä kauden alussa, katso taso aina tarkemmin kuukausikalenterista.

Tällä tasolla harjoitellaan nykyaikaista rumbaa, joka yhdistelee rennosti neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon, lisäksi välillä otetaan kuviollisia vaikutteita tangonkin puolelta. Cha cha pyritään pitämään melko pyöreässä ahtaisiinkin tiloihin sopivassa muodossa. Sambasta harjoitellaan kuviorikasta versiota, jossa tanssitaan välillä paikalla ja välillä tanssilattialla edeten. Hustle (käytetään myös nimeä sambajive, discosamba, discofox, discoswing) on monenlaiseen lattari- tai discomusiikkiin sopiva swingtansseista tuttuja kuviota sisältävä tanssi.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Suosittelemme varaamaan koko kuukauden tunnit kerralla.